English summary

a

meer weten of persoonlijk advies?

Online cursus: webinar BTW en binnenlandse verlegging inclusief opgaaf UBD

In het webinar BTW en binnenlandse verlegging leggen we de binnenlandse verleggingsregeling in de BTW uit. Aan de orde komt, wat het is, wat het doel is, hoe het werkt, in welke branches is de verleggingsregeling van toepassing, hoe moet de verleggingsregeling verwerkt worden in de BTW aangifte en op de factuur en vooral wanneer deze regeling wel of niet moet worden toegepast. Uiteraard wordt ook ingegaan op de opgaaf uitbetaling aan derden (UBD) in samenhang met BTW verlegd. Welke situaties moeten gemeld worden in de opgaaf UBD 2022 en 2023 en hoe moeten eventuele verbeteringen als de BTW verlegd situaties niet in de opgaaf UBD 2022 en 2023 vermeld zijn?

Tijdens het webinar gaan we in op praktijkcasussen die u zelf (vooraf) kunt inbrengen. Ook bespreken wij een stroomschema om te bepalen of de verleggingsregeling in de (scheeps)bouw van toepassing is. Tijdens het webinar BTW en binnenlandse verlegging krijgt u heldere inzichten in dit onderwerp en is er de mogelijkheid tot directe interactie met BTW adviseur Carola van Vilsteren en de andere deelnemers.  Na afloop van het webinar kent u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van BTW en binnenlandse verlegging.

wat leert u?

 

  • Wat is de BTW verleggingsregeling?
  • Wanneer is de BTW verlegginsregeling van toepassing?
  • In welke branches geldt de BTW verleggingsregeling?
  • Behandeling stroomschema BTW verleggingsregeling in de (scheeps)bouw.
  • Hoe wordt de BTW verleggingsregeling verwerkt op de factuur?
  • Hoe wordt de BTW verleggingsregeling verwerkt op de BTW aangifte?
  • Hoe moet de opgaaf UBD 2022 en 2023 gedaan worden als het gaat om BTW verlegd?

Uw eigen BTW vraagstukken staan centraal. Het is mogelijk om voorafgaand aan het webinar zelf onderwerpen aan te dragen zodat deze besproken zullen worden.

prijs

De prijs voor het webinar dat plaatsvindt via Zoom, bedraagt € 195,- exclusief BTW per deelnemer. Meld aan met 2 personen en uw collega ontvangt 10% korting op het inschrijfgeld. Hierbij zijn inbegrepen de kosten van digitaal documentatiemateriaal. U ontvangt één dag voor het webinar de uitnodiging met alle details en de sheets van het webinar.

Bij aanmelding voor dit webinar kunt u ook kiezen voor het ontvangen van een digitaal deelnemerscertificaat, ten behoeve van uw jaarlijkse PE-punten. U kunt dit aangeven bij het invullen van uw gegevens in het formulier. De kosten voor een deelnemerscertificaat bedragen € 9,95 exclusief BTW.

annulering
Na de definitieve bevestiging van uw inschrijving, kunt u de cursus alleen schriftelijk annuleren. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Het is wel mogelijk dat iemand anders in uw plaats deelneemt aan de cursus.

trainer
Carola van Vilsteren

cursusdata

datum tijd locatie prijs
17 jun 2024
14:00 - 16:00
webinar € 195,00 aanmelden >

Popup vault

Nieuwsbrief
2022-05-17
2030-05-31

de laatste BTW-nieuwtjes in uw inbox?

wij sturen regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van BTW 

schrijf u in »

2500
1
2279