English summary

a

meer weten of persoonlijk advies?

Online cursus: webinar BTW en horeca

Horecaondernemers hebben dagelijks te maken met BTW. Er gaat nogal eens iets fout bij de berekening, facturatie of aftrek van de BTW in de horeca. De Belastingdienst is extra alert op transacties met kasgeld. Vallen prestaties van horecaondernemers onder het verlaagde tarief van 9% of onder het algemene tarief van 21%? Wanneer wordt er wel of geen BTW afgedragen over munten? Hoe zit het met BTW en statiegeld op blikjes? Hoe bepaald de Belastingdienst de brutowinstmarges? Wat is de tarieftoepassing bij bijvoorbeeld mixdrankjes, feestjes/partijen en vergaderarrangementen? Horecaondernemers verrichten ook prestaties waar zowel 9% als 21% goederen in zitten, denk bijvoorbeeld aan arrangementen. Voor horecaondernemers in uw klantenkring en uzelf is het interessant om te weten waar de Belastingdienst op let bij BTW-controles in de horecabranche.

Tijdens het webinar BTW en horeca krijgt u heldere inzichten in dit onderwerp en is er de mogelijkheid tot directe interactie met BTW adviseur Carola van Vilsteren en de andere deelnemers.  Na afloop van het webinar kent u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van BTW en horeca.

wat leert u?

  • BTW en toepassing tarief in de horeca
  • BTW en arrangementen
  • BTW en vouchers/kortingsbonnen
  • BTW en huur (vermindering)
  • BTW en margekillers in de horeca
  • BTW en factuurvereisten
  • BTW en boekenonderzoek

Uw eigen BTW vraagstukken staan centraal. Het is mogelijk om voorafgaand aan het webinar zelf onderwerpen aan te dragen zodat deze besproken zullen worden.

prijs

De prijs voor het webinar dat plaatsvindt via Zoom, bedraagt € 195,- exclusief BTW per deelnemer. Meld aan met 2 personen en uw collega ontvangt 10% korting op het inschrijfgeld. Hierbij zijn inbegrepen de kosten van digitaal documentatiemateriaal. U ontvangt één dag voor het webinar de uitnodiging met alle details en de sheets van het webinar.

Bij aanmelding voor dit webinar kunt u ook kiezen voor het ontvangen van een digitaal deelnemerscertificaat, ten behoeve van uw jaarlijkse PE-punten. U kunt dit aangeven bij het invullen van uw gegevens in het formulier. De kosten voor een deelnemerscertificaat bedragen € 9,95 exclusief BTW.

annulering
Na de definitieve bevestiging van uw inschrijving, kunt u de cursus alleen schriftelijk annuleren. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Het is wel mogelijk dat iemand anders in uw plaats deelneemt aan de cursus.

trainer
Carola van Vilsteren

Popup vault

Nieuwsbrief
2022-05-17
2030-05-31

de laatste BTW-nieuwtjes in uw inbox?

wij sturen regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van BTW 

schrijf u in »

2500
1
2279