English summary

a

meer weten of persoonlijk advies?

Online cursus: webinar BTW en non profit

Een overheidsinstantie kan aangemerkt worden als BTW ondernemer, tenzij er sprake is van werkzaamheden die de overheidsinstantie als overheid verricht. Als de overheid een overheidstaak uitoefent kan zij de BTW die druk op de inkoop declareren bij het BTW-compensatiefonds. Daarnaast hebben organisaties in de non-profit sector te maken met specifieke BTW regels. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van subsidies voor het recht op aftrek van BTW? Tijdens het webinar BTW en overheidsinstanties / non profit organisaties krijgt u heldere inzichten in het onderwerp en is er de mogelijkheid tot directe interactie met BTW adviseur Carola van Vilsteren en de andere deelnemers. Het uitgangspunt van dit webinar is de praktijk. 

wat leert u?
  • Wanneer is een overheidsinstantie / non profit organisatie een BTW ondernemer?

  • Wanneer moet een overheidsinstantie / non profit organisatie BTW betalen?

  • BTW en vrijstellingen

  • BTW en detachering personeel

  • BTW en commissarissenregeling

  • BTW en subsidies

  • BTW en doorbelasten van kosten

  • BTW en samenwerkingsverbanden

  • BTW en sponsoring

  • BTW valkuilen, oplossingen en praktische tips

Uw eigen BTW vraagstukken staan centraal. Het is mogelijk om voorafgaand aan het webinar zelf onderwerpen aan te dragen zodat deze besproken zullen worden.

 

prijs
De prijs voor het webinar dat plaatsvindt via Zoom bedraagt € 195,- exclusief BTW per deelnemer. Meld aan met 2 personen en uw collega ontvangt 10% korting op het inschrijfgeld. Hierbij zijn inbegrepen de kosten van digitaal documentatiemateriaal. U ontvangt één dag voor het webinar de uitnodiging met alle details en de sheets van het webinar.

Bij aanmelding voor dit webinar kunt u ook kiezen voor het ontvangen van een digitaal deelnemerscertificaat, ten behoeve van uw jaarlijkse PE-punten. De kosten voor een deelnemerscertificaat bedragen € 9,95 exclusief BTW.

annulering
Na de definitieve bevestiging van uw inschrijving, kunt u de cursus alleen schriftelijk annuleren. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Het is wel mogelijk dat iemand anders in uw plaats deelneemt aan de cursus.

 

trainer
Carola van Vilsteren

cursusdata

datum tijd locatie prijs
6 mei 2024
14:00 - 16:00
webinar € 195,00 aanmelden >

Popup vault

Nieuwsbrief
2022-05-17
2030-05-31

de laatste BTW-nieuwtjes in uw inbox?

wij sturen regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van BTW 

schrijf u in »

2500
1
2279