English summary

a

meer weten of persoonlijk advies?

Online cursus: webinar BTW en stichtingen/verenigingen

Hoe zit het met de BTW-plicht van uw stichting of vereniging? Is een BTW-vrijstelling van toepassing op alle activiteiten van de stichting? Wat zijn de fiscale gevolgen van de kantine en fondswervende activiteiten? Welke speciale regelingen zijn er voor sportaccommodaties en multifunctionele panden? Moet een pro-rata berekening worden gemaakt? Is de ontvangen subsidie wel of niet belast met BTW? Wilt u weten of uw stichting of vereniging BTW-kansen laat liggen of BTW-risico’s loopt? In de cursus worden veel praktijkcases besproken.

Tijdens het webinar BTW en stichtingen/verenigingen krijgt u heldere inzichten in dit onderwerp en is er de mogelijkheid tot directe interactie met BTW adviseur Carola van Vilsteren en de andere deelnemers.  Na afloop van het webinar kent u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van BTW en stichtingen/verenigingen.

wat leert u?

  • Wanneer is een stichting of vereniging een BTW-ondernemer?
  • Voor welke activiteiten van een stichting of vereniging is een BTW-vrijstelling van toepassing?
  • Welke activiteiten van een stichting of vereniging zijn belast met BTW?
  • Wanneer is de subsidie belast met BTW?
  • In hoeverre heeft een stichting of vereniging recht op aftrek van de BTW op kosten en investeringen?
  • Hoe wordt een pro-rata berekening wordt gemaakt?
  • Wanneer kan een stichting of vereniging gebruik maken van de kleine ondernemersregeling?

Uw eigen BTW vraagstukken staan centraal. Het is mogelijk om voorafgaand aan het webinar zelf onderwerpen aan te dragen zodat deze besproken zullen worden.

prijs

De prijs voor het webinar dat plaatsvindt via Zoom, bedraagt € 195,- exclusief BTW per deelnemer. Meld aan met 2 personen en uw collega ontvangt 10% korting op het inschrijfgeld. Hierbij zijn inbegrepen de kosten van digitaal documentatiemateriaal. U ontvangt één dag voor het webinar de uitnodiging met alle details en de sheets van het webinar.

Bij aanmelding voor dit webinar kunt u ook kiezen voor het ontvangen van een deelnemerscertificaat, ten behoeve van uw jaarlijkse PE-punten. U kunt dit aangeven bij het invullen van uw gegevens in het formulier. De kosten voor een deelnemerscertificaat bedragen € 9,95 exclusief BTW.

annulering
Na de definitieve bevestiging van uw inschrijving, kunt u de cursus alleen schriftelijk annuleren. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Het is wel mogelijk dat iemand anders in uw plaats deelneemt aan de cursus.

trainer
Carola van Vilsteren

cursusdata

datum tijd locatie prijs
7 feb 2024
14:00 - 16:00
webinar € 195,00 aanmelden >

Popup vault

Nieuwsbrief
2022-05-17
2030-05-31

de laatste BTW-nieuwtjes in uw inbox?

wij sturen regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van BTW 

schrijf u in »

2500
1
2279