English summary

a

meer weten of persoonlijk advies?

Online cursus: webinar BTW pro rata en subsidies

BTW die drukt op kosten met betrekking tot goederen en diensten die worden gebruikt voor BTW belaste handelingen kan in aftrek worden gebracht. BTW op goederen en diensten die worden gebruikt voor vrijgestelde of niet economische handelingen kan niet in aftrek worden gebracht. Ondernemers die zowel belaste handelingen verrichten als vrijgestelde en/of niet economische handelingen moeten BTW op kosten splitsen. Bij het verrichten van niet economische handelingen wordt aan de hand van de pre-pro-rata berekend welk deel van de kosten is toe te rekenen aan economische activiteiten en welk deel aan niet economische activiteiten. De pro-rata ziet op economische prestaties. De pro-rata wordt berekend door het bedrag van de BTW-belaste omzet te delen door de totale omzet. Tijdens het webinar ingegaan worden hoe de (pre) pro rata berekeningen gemaakt moeten worden en welke invloed subsidies hebben op de (pre) pro rata berekening. Ook wordt er ingegaan op wanneer een subsidie belast is met BTW en als een subsidie onbelast is of er dan recht op aftrek bestaat.

wat leert u?
  • BTW en economische en niet economische activiteiten
  • BTW en zelfstandige en niet zelfstandige activiteiten
  • BTW en prive pro rata
  • BTW en belaste en vrijgestelde prestaties
  • BTW en pro rata
  • BTW en onbelaste prestaties
  • BTW en aftrek voorbelasting bij subsidies

prijs
De prijs voor het webinar dat plaatsvindt via Zoom, bedraagt € 195,- exclusief BTW per deelnemer. Meld aan met 2 personen en uw collega ontvangt 10% korting op het inschrijfgeld. Hierbij zijn inbegrepen de kosten van digitaal documentatiemateriaal. U ontvangt één dag voor het webinar de uitnodiging met alle details en de sheets van het webinar.

Bij aanmelding voor dit webinar kunt u ook kiezen voor het ontvangen van een deelnemerscertificaat, ten behoeve van uw jaarlijkse PE-punten. De kosten voor een deelnemerscertificaat bedragen € 9,95 exclusief BTW.

annulering
Na de definitieve bevestiging van uw inschrijving, kunt u de cursus alleen schriftelijk annuleren. Bij annulering wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Het is wel mogelijk dat iemand anders in uw plaats deelneemt aan de cursus.

trainer
Carola van Vilsteren

cursusdata

datum tijd locatie prijs
4 sep 2023
14:00 - 16:00
webinar € 195,00 aanmelden >

Popup vault

Nieuwsbrief
2022-05-17
2030-05-31

de laatste BTW-nieuwtjes in uw inbox?

wij sturen regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van BTW 

schrijf u in »

2500
1
2279