English summary

a

meer weten of persoonlijk advies?

webinar BTW pro rata en subsidies

BTW die drukt op kosten met betrekking tot goederen en diensten die worden gebruikt voor BTW belaste handelingen kan in aftrek worden gebracht. BTW op goederen en diensten die worden gebruikt voor vrijgestelde of niet economische handelingen kan niet in aftrek worden gebracht. Ondernemers die zowel belaste handelingen verrichten als vrijgestelde en/of niet economische handelingen moeten BTW op kosten splitsen. Bij het verrichten van niet economische handelingen wordt aan de hand van de pre-pro-rata berekend welk deel van de kosten is toe te rekenen aan economische activiteiten en welk deel aan niet economische activiteiten. De pro-rata ziet op economische prestaties. De pro-rata wordt berekend door het bedrag van de BTW-belaste omzet te delen door de totale omzet. Tijdens het webinar ingegaan worden hoe de (pre) pro rata berekeningen gemaakt moeten worden en welke invloed subsidies hebben op de (pre) pro rata berekening.

 

prijs
De prijs voor het webinar dat plaatsvindt via Zoom, bedraagt € 195,- exclusief BTW per deelnemer. Meld aan met 2 personen en uw collega ontvangt 10% korting op het inschrijfgeld. 

Bij aanmelding voor dit webinar kunt u ook kiezen voor het ontvangen van een deelnemerscertificaat, ten behoeve van uw jaarlijkse PE-punten. 

trainer
Carola van Vilsteren

cursusdata

datum tijd locatie prijs
8 sep 2022
14:00 - 16:00
webinar € 195,00 aanmelden >